Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga

Als werkgever kun je er voor kiezen yoga aan te bieden aan je werknemers binnen je bedrijf. Dat kan voor, tijdens, of na werktijd. Een of twee keer per week geef ik in het bedrijf een yogales. De ervaring leert dat werknemers zich door een yogales meer ontspannen voelen en zich daarna beter kunnen concentreren. Samen even uit de waan van de dag een yogales doen ontspant! En helpt elkaar tevens kennen in een andere setting. Daarnaast kan de saamhorigheid in de groep toenemen wat het veiligheidsgevoel in de groep weer kan bevorderen. Bovendien blijkt dat het ziekteverzuim teruggebracht wordt als mensen regelmatig yoga beoefenen. Kortom…………. aan de yoga!

Neem contact op!


  De voordelen

  Zowel werkgevers als werknemers kunnen voordelen halen uit de beoefening van yoga. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig aan yoga doen, een fysiek- emotioneel- en mentaal bewustzijn hebben van jongere mensen.

  Door de beoefening van yoga op het werk zal zowel het ziekteverzuim worden teruggebracht als het welzijn van de werknemers worden vergroot. De droom van elke werkgever! Door de betere concentratie zal ook de productiviteit toenemen. Een win-win situatie waar iedereen dus baat bij heeft! Daarnaast is proactief personeelsbeleid een kenmerk van een duurzaam opererend bedrijf en een weerspiegeling van de hedendaagse samenleving. Zo wil elk bedrijf zich profileren met een pro-actiefpersoneelsbeleid, voor het aantrekken van het juiste personeel en het uitstralen van een imago dat personeelsvriendelijk is.

  De relatie houding, adem en concentratie

  Door het regelmatig beoefenen van yoga zal er meer balans worden gecreëerd tussen de spieren van de voorzijde en de achterzijde van het lichaam. Hierdoor zal stap voor stap de natuurlijke houding worden hersteld. Door de betere lichaamshouding krijgt het middenrif meer ruimte en zal de ademhaling verbeteren. Met als uiteindelijk gevolg een betere vitaliteit en concentratie. Een positief bijkomend effect is een betere vertering van het voedsel, wat ook weer gezondheid bevorderend is.

  Mogelijkheden

  Groep en plaats
  Per afdeling of bedrijf kan er een groep mensen worden samengesteld om yoga te gaan doen. De maximale grootte per groep is 15 personen. Intern kan er een ruimte worden aangepast om daar gezamenlijk yoga te gaan doen. Ook is het mogelijk om een andere locatie te kiezen en stemmen we samen af.

  Lestijden
  De yogalessen kunnen op elk gewenst moment worden gegeven. De lestijden stemmen we van tevoren duidelijk af. Daarnaast zal de lengte van de les en de lesinhoud ook worden afgestemd op de persoonlijke werksituatie. Graag maak ik een afspraak voor een oriënterend gesprek waarin we de wensen en mogelijkheden bespreken.

  Werkplekscan
  Tevens kan ik met jou de werkplekken bezoeken en ter plaatse tips geven over de ergonomie waarmee de mensen hun beroep uitoefen. Hierdoor kunnen de werknemers een proactieve houding aanleren en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid. Met wat simpele tips kunnen langdurige blessures worden voorkomen. Ook zijn persoonlijke trajecten mogelijk waardoor er aan de houding en de adem wordt gewerkt. Dit voor persoonlijk welzijn en verbetering van de concentratie op lange termijn.

  Coaching
  Daarnaast kunnen persoonlijke plannen worden gemaakt om te werken aan het voorkomen van klachten of het verbeteren van de persoonlijke situatie. Daarnaast is een regelmatig monitoren van de vorderingen ook mogelijk en stemmen we samen af.

  Kosten
  De lessen kosten 250.00 euro per uur inclusief vervoer, voorbereiding, materialen en opruimen voor de eerste les ter plaatse. Wanneer er regelmatig lessen worden gegeven is de prijs in overleg. De kosten voor persoonlijke adviezen, ademtherapie en coaching bedragen 60.00 euro per uur.