Workshops

Workshops

Bij Yoga Seyst kan je verschillende workshops volgen.
Bekijk ze hieronder en geef je hiernaast op voor de workshop van je keuze.

Surya namaskara (Zonnegroet)

Het is een workshop voor op een zondag om eens lekker aan jezelf te werken in alle rust.
Het is een sterk vitaliserende oefenreeks van 12 houdingen en mantra’s. Deze oefenreeks kan je overal oefenen. De achtergronden en de effecten zullen uitgebreid worden besproken. Stap voor stap gaan we de houdingen oefenen met de bijbehorende mantra’s. Deze mantra’s zeg je in stilte voor jezelf waardoor het effect van de oefenserie beduidend kan worden vergroot. Daarnaast zullen tips worden gegeven hoe het beoefenen het meest effectief zal doorwerken in lichaam en geest. Om te zorgen dat dat gewenste effecten en oefeningen thuis goed worden aangeleerd, is een les van 1.5 uur ingepland een week na de workshop om te monitoren of de Zonnegroet correct is aangeleerd.

Praktisch
Wanneer:
Waar:Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
Kosten:€65
Schrijf je in


  Vroeg op

  Een vroege les op de nuchtere maag voor de echte yoga-liefhebber!
  Dit is een complete les met neti (neusreiniging), pranayama, kapalabhati (ademoefeningen) en een les met de complete zonnegroet. Gun en verwen jezelf met een uitgebreide yogales en voel de vibes van de reinigende werking! Ook geef ik deze uitgebreide les op aanvraag voor groepen, bijvoorbeeld een vrienden- of vriendinnen club. De les les kan ik geven op elke gewenste locatie.

  Waarom geef ik deze les zo vroeg in de ochtend?
  In de ochtend is er een andere energie. De atlas en de draaier zijn samen de plaats van het 6e chakra samen met het 3e oog. Wanneer de zon opkomt gaat de hypothalamus klier andere hormonen aanmaken. Dit is het enige moment op de dag dat beide neusgaten open zijn. Hierdoor kan je de ademoefeningen extra intens beleven. Yoga beoefenen op dit tijdstip werkt extra door op het 6e chakra. Diepe innerlijke stilte kan worden ervaren waardoor je helder kan gaan zien waar het leven voor jou op dit moment over gaat! En je neemt deze energie mee de dag in en dat merk je door een bepaalde alertheid, een zuiver onderscheidingsvermogen.

  Praktisch
  Wanneer:zondag 21 maart 2021,
  5.00 tot 7.00
  Waar:Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
  Kosten:€25

  De Gayatri mantra

  Het is de moeder der mantra’s en behoort bij het 6e chakra. Wat kan ik met deze mantra?
  De hele dag hebben we contact met anderen en ook dus op een subtiel vlak energie-uitwisseling. Dit kan voedend werken maar ook vervuilend. De energie die je dan onbewust hebt opgedaan van en met anderen kunnen in je tot ontwikkeling komen. Door 12 keer de Gayatri te zingen verhoog je je eigen energie waardoor de zaden (energie van en met anderen) worden verbrand voordat ze tot ontwikkeling kunnen komen in je eigen systeem. Eigenlijk heeft het zingen van deze mantra zoveel voordelen dat je beter kan zeggen "waar is de Gayatri eigenlijk niet goed voor?" Met name voor de hoogsensitieven en indigo's onder ons een bijna must om dagelijks te zingen zodat het voelen van het lichaam kan blijven gewaarborgd.

  Waarom is het dan zo belangrijk om de gayatri elke dag te zingen?
  Wanneer je je lichaam niet meer voelt kan je in je denken doorschieten. Het hart is dan geen kapitein meer maar de stuurman neemt alles over vanuit een overlevingsmechanisme. Wanneer je je hart gebruikt als kapitein en de stuurman als vormgever van je gevoel is er een begin, een weg en een doel. Een weg die niet gedragen wordt met gevoel, heeft geen basis! Met als gevolg dat het een hersenspinsel is wat al weer is vervaagd voordat je het vorm kunnen geven. Zie hier de oorzaak van het dolen....ik overdrijf natuurlijk een beetje. We gaan dit uitgebreid bespreken.

  Hoe gaan we de workshop uitvoeren?
  Er zal worden uitgelegd wat de teksten betekenen en een duidelijke context worden aangebracht waarin je deze mantra’s kan plaatsen. Vervolgens gaan we de mantra’s qua tekst aanleren en daarna de melodie. Daarna gaan we leren wanneer en onder welke omstandigheden je de mantra het beste kan zingen. Daarna bespreken we wat de effecten zijn op je lichaam en je geest.
  Ook zal er een vervolgworkshop worden gepland om ervaringen te delen, van elkaars vragen te leren. Daarnaast om te kunnen reflecteren voor de eigen ontwikkeling.

  Praktisch
  Wanneer:zondag 21 maart 2020,
  09.00 tot 12.00
  Waar:Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
  Kosten:€25

  De Ganesh mantra

  Het is de mantra van het Manipura chakra (eerste chakra). Wat kan ik hiermee?
  Door deze mantra in sets van vier te zingen kan de energie die je (on)bewust in de nacht hebt opgedaan worden geneutraliseerd en kan je tevens de verbinding met de aarde maken en of verbeteren. Een krachtige verbinding met de aardenergie is noodzakelijk om op een  alerte en wezenlijke manier je dagelijkse dingen te doen.
  Deze mantra is uitmuntend voor hoogsensitieve mensen en indigo's. Er zal langzaam steeds meer contact met de buik en benen worden gevoeld. Wanneer mensen het contact met hun gevoel kwijt zijn, bijvoorbeeld bij een burn out en / of angsten, kan door regelmatige beoefening het contact met eigen lichaam worden hersteld.

  Er zal worden uitgelegd wat de teksten betekenen en een duidelijke context worden aangebracht waarin je deze mantra’s kan plaatsen.
  Vervolgens gaan we de mantra’s qua tekst aanleren en daarna de melodie. Daarna gaan we leren wanneer en onder welke omstandigheden je de mantra het beste kan zingen. Daarna bespreken we wat de effecten zijn op je lichaam en je geest. Ook kunnen vervolgtrajecten  op deze mantra beoefening worden gegeven. Informeer naar de mogelijkheden.

  Praktisch
  Wanneer:zondag 28 maart 2021,
  09.00 tot 12.00
  Waar:Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
  Kosten:€25

  Neti, pranayama en kapalabhati

  Het is een workshop voor op een zondag eens lekker aan jezelf te werken. Pranayama’s en kapalabhati zijn ademoefeningen die voor het beoefenen van yogahoudingen worden gedaan. Er kan dan worden ervaren hoe een neusreiniging werkt en wat het verschil is om met een neusreiniging een les te doen. Het is de weg naar binnen toe om het concentreren te vergroten en een vooroefening naar meditaties. Deze pranayama-oefeningen worden ruim van tevoren aangekondigd.

  Praktisch
  Wanneer:25 april 2021 van 0.900-12.00
  Waar:Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
  Kosten:€25

  Meditatie

  Het is een workshop voor op een zondag eens lekker aan jezelf te werken in alle rust. Jezelf de mogelijk te gunnen eens heerlijk "out of the box" te gaan. Meditatie is een manier om het denken éénpuntig te maken en langzaam het leren Zijn te gaan ervaren. Leren Zijn is werkelijk in het heden aanwezig te zijn. Diverse studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig mediteren vitaler en stress-bestendiger in het leven staan. Deze meditaties worden ruim van tevoren aangekondigd. Ook leer je steeds beter zonder oordeel naar jezelf te kijken. Met als gevolg dat je je reflectievermogen stap voor stap vergroot.

  Praktisch
  Wanneer:zondag 30 mei 2021 van 09.00-12.00
  Lievendaallaan 2 3701 JG in Zeist
  Kosten:€25